Share
Tweet
Share
Send to friend

Coca-Cola HBC Hrvatska preuzela tri Above and Beyond certifikata za osiguravanje visokih standarda uvjeta rada

Coca-Cola HBC Hrvatska je potvrdila da prepoznaje i pravovremeno odgovara na nove trendove u svim segmentima funkcije upravljanja ljudskim potencijalima.

Coca-Cola HBC Hrvatska preuzela tri Above and Beyond certifikata za osiguravanje visokih standarda uvjeta rada

Coca-Cola HBC Hrvatska je ove godine preuzela svoj petnaesti certifikat Poslodavac Partner i istaknula se visokim bodovima čime je dobila priliku za procjenu Above and Beyond HR praksi. Above and Beyond certifikat je prestižno priznanje, rezervirano za 10 posto najboljih organizacija s izvrsnim HR sustavima. Samo one organizacije koje zadovolje sve kriterije za Poslodavac Partner certifikat i pritom se dodatno istaknu visokim rezultatima mogu se prijaviti za Above and Beyond certifikat.

Certifikacijski tim Grupe SELECTIO, najpoznatije HR konzalting grupacije u Hrvatskoj, prepoznao je vrhunske HR prakse Cola-Cole HBC Hrvatska u čak tri od pet kategorija za Above and Beyond certifikat: „Satisfaction“, „Innovation“ i „Future“. 

„Coca-Cola HBC Hrvatska je potvrdila da prepoznaje i pravovremeno odgovara na nove trendove u svim segmentima funkcije upravljanja ljudskim potencijalima. Svake godine iznova prolazi cijeli certifikacijski proces i tako već 15 godina potvrđuje sjajne HR prakse i napore koje ulaže da bi zadovoljila aktualne potrebe zaposlenika. Strateška perspektiva tvrtke usmjerena na budućnost potiče okruženje u kojem su zaposlenici potaknuti doprinijeti svojim inovativnim idejama i dosljedno težiti vrhunskom rezultatu. Moderan pristup HR praksama, visoko zadovoljstvo zaposlenika gotovo svim ocjenjenim procesima te implementacija mehanizama za promicanje inovativnosti ključni su stupovi uspjeha Coca-Cole koje ove godine želimo istaknuti“, izjavila je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz Grupe SELECTIO.

Zaposlenici su pokazali visoko zadovoljstvo procesom zapošljavanja, usklađenošću osobne svrhe sa svrhom poslovanja, održivošću i stabilnošću organizacije, kvalitetnom komunikacije s voditeljem, međuljudskim odnosima, suradnjom i izborom fleksibilnih oblika rada.

Romina Ivančić Maćešić, direktorica Odjela za ljudske potencijale dodala je: „Coca-Cola HBC je tradicionalno prepoznata po izvrsnosti u mnogim procesima, pa tako i u upravljanju ljudskim resursima. S ponosom unaprjeđujemo svoje procese iz godine u godinu te pratimo sve eksterne trendove, ali posebno smo ponosni na dostignuća u području razvoja zaposlenika. Daleko smo od tradicionalnog i staromodnog FMCG poslodavca, tome u prilog govori i činjenica da se koristimo najmodernijim digitalnim alatima u svim područjima djelovanja (od Image Recognitiona u terenskoj prodaji, do inovativnih digitalnih learning platformi za zaposlenike) te smo zbog toga i posebno ponosni na Above and Beyond certifikat za Inovacije. Također, u odjelu za ljudske potencijale smo iznimno ponosni na naš odnos s businessom te nam je drago da su se na dodjeli pridružili, ne samo članovi People & Culture Adria tima, već i naša generalna direktorica Dora Strezova Nikolova, kao i članovi leadership tima Bruno Jelić i Amela Čengić.“

Razvoj praksi s naglaskom na koristi za zaposlenike

Godišnja unapređenja HR praksi upotpunjena su i uvođenjem raznih inovativnih rješenja. Tvrtka koristi inovativne prakse zapošljavanja i selekcije te je postavila i bazu kratkih pregleda aktivnosti organizacije, koja je dostupna kandidatima na online platformi. Osim toga, u razvoju zaposlenika pomažu im Virtualni obilasci postrojenja i razne druge tehnologije za učinkovitije učenje kao što su Gartner, master tečaj učenja i Chat GPT. Zaposlenicima su osigurani i resursi za inovativnost i razvoj kompetencija budućnosti te prilike za sudjelovanje u aktivnostima kojima razvijaju i poduzetničke vještine. Jedna od vrijednih praksi za spomenuti je i mogućnost korištenja preostalog godišnjeg odmora u adekvatnom razdoblju što je podržano benefitom dodatnih slobodnih dana kojim je Coca-Cola HBC Hrvatska pokazala da razvoju praksi pristupa imajući na umu istovremeno i benefit za zaposlenike i odgovor na organizacijske zahtjeve poslovanja. Zaposlenici tako, ovisno o danima godišnjeg koji im je ostao od prethodne godine, dobivaju ili jedan ili čak dva dodatna slobodna dana.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.