Share
Tweet
Share
Send to friend

Obaveza poslodavca da osigura drugo radno mjesto

Zaposlen sam u Ina d.d. već pet godina na mjestu prodavača. Prije nekoliko dana doživio (preživio) sam oružanu pljačku. Trenutno sam na bolovanju i ne vjerujem da ću biti spreman vratiti se na radno mjesto prodavača i čekati ponovno takav prepad. Zanima me da li je poslodavac dužan naći mi drugo radno mjesto ako se utvrdi da nisam sposoban za sadašnje radno mjesto. Tim više što na mjestu prodavača radim s VŠS, ja sam naime inž. prometa.

Također ako bi poslodavac ocijenio da niste u mogućnosti obavljati svoje poslove zbog trajnih osobina i sposobnosti (recimo zbog posljedica uzrokovanih navedenim događajem), mogao bi Vam dati osobno uvjetovani otkaz, pri čemu bi Vam prvo morao pokušati naći drugi posao. Međutim, to je situacija kada sam poslodavac ocjenjuje da Vi ne možete uspješno obavljati poslove i kada Vam može dati otkaz, s time da Vam treba pokušati naći druge poslove ako ih ima.

Okolnost što imate višu stručnu spremu od tražene ne utječe niti na Vaše pravo da tražite drugo radno mjesto, niti poslodavca na to obvezuje. Stoga je najbolje da se pokušate s poslodavcem dogovoriti i sklopiti sporazum o promjeni radnog mjesta.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.