Share
Tweet
Share
Send to friend

Aneks ugovora o radu s izmijenjenim opisom posla

Dobila sam na potpis aneks ugovora o radu kojim mi se mijenjaju poslovi. Nisam ga potpisala, ali sam uložila prigovor u kojem sam navela da mi je poslodavac morao dati otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu. Ne želim promjenu poslova, pa ako poslodavac neće da više radim postojeće poslove neka mi da otkaz. Da li sam dobro postupila i što trebam činiti?

Poslodavac Vam nije bio dužan dati otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu po članku 121. Zakona o radu, jer poslodavac ima pravo radniku prvo ponuditi dobrovoljni prihvat ugovora, a tek ako ne uspije preostaje mu da problem riješi otkazom s ponudom izmijenjenog ugovora o radu. U tome smislu niti Vaš prigovor kakav ste napisali nije bio potreban, jer nije niti točan, nego bi bilo dovoljno da ste samo izjavili da ne prihvaćate aneks ugovora o radu. No, ništa ne šteti.

S obzirom da Vi aneks niste potpisali, poslodavcu ako Vam želi promijeniti posao ne preostaje ništa drugo nego da Vam sada da otkaz ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu prema članku 121. Zakona o radu, jer na drugi način promjenu Vašeg ugovora ne može riješiti. Tada, ako dobijete otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, izmijenjeni ugovor o radu ne morate prihvatiti, pa će nastupiti otkaz.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.