Share
Tweet
Share
Send to friend

Obavljanje drugih poslova za koje radnik nije kvalificiran

Radim kao odgajateljica u dječjem domu i imam višu stručnu spremu - nastavnik predškolskog odgoja. Ravnatelj traži da osim svojih poslova obavljam i druge poslove, tj. poslove njege za koje nisam kvalificirana. Napominjem da u mojem ugovoru o radu stoji da sam odgajatelj i da obavljam samo te poslove. Također napominjem da prema propisima nadležnog ministarstva, poslove njege rade medicinske sestre i njegovateljice, dakle da to ne bi smio raditi svatko.

Radni odnosi su ugovorni odnosi te se prava i obveze iz rada prosuđuju prema ugovorima o radu. Nadalje, mišljenja smo da poslove njege smiju obavljati samo osobe koje su za to kvalificirane - dakle medicinske sestre, odnosno njegovateljice. To je određeno Pravilnikom o vrsti doma za djecu i doma za odrasle osobe i njihovoj djelatnosti te uvjetima glede prostora, opreme i potrebnih stručnih i drugih djelatnika doma socijalne skrbi, kojim su određeni uvjeti i stručna sprema za određene poslove. Dakle, Vi očito niste kvalificirani za poslove njege, stoga ne samo da te poslove niste dužni obavljati, nego mislimo da kao nekvalificirana osoba to ne biste niti smjeli obavljati.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.