Share
Tweet
Share
Send to friend

Obveza obavljanja dužnosti predsjednika uprave

Zaposlen sam temeljem ugovora o radu na neodređeno vrijeme s punom satnicom na poslovima samostalnog pravnog referenta u većem poduzeću. Prije nekoliko dana dobio sam odluku Nadzornog odbora tvrtke koja je tvrtka kći poduzeća u kojem radim (predsjednik tog Nadzornog odbora je ujedno član uprave moje sadašnje tvrtke).

Tom odlukom imenovan sam za predsjednika Uprave tvrtke kćeri mog matičnog poduzeća. Znam kako predsjednik Uprave može svoj posao obavljati i bez ugovora o radu pa se pribojavam kako će i mene zadesiti ista sudbina, odnosno, kako ću novi posao morati obavljati praktično volonterski. Napominjem kako tvrtka kći ima sjedište u mjestu koje je nešto više od sto kilometara udaljeno od mog prebivališta i sjedišta tvrtke u kojoj sam trenutno zaposlen. Moja sadašnja tvrtka ne namjerava raskinuti ugovor o radu koji imam.

Zanima me je li zakonito obavljati ta dva posla (samostalnog pravnog referenta u jednom poduzeću i predsjednika uprave u tvrtki kćeri) na način da je druga funkcija praktično besplatna, te tko mi je dužan nadoknaditi putne troškove, dnevnice i ostale izdatke koje ću zasigurno imati?

Nitko Vas ne može imenovati predsjednikom uprave protiv vaše volje. Stoga je odbijanje prihvaćanja dužnosti predsjednika uprave najjednostavniji način da riješite sve probleme koje ste naveli.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.