Share
Tweet
Share
Send to friend

Honorarni rad uz stalni radni odnos

Radim u stalnom radnom odnosu na neodređeno vrijeme i to puno radno vrijeme. Zanima me mogu li i po kojim uvjetima sklopiti s drugim poslodavcem ugovor o honorarnom radu. Konkretan primjer: Za jednu sam osnovnu školu kao student povremeno obavljao informatičke usluge (popravak, i održavanje računala i sustava). U međuvremenu sam se zaposlio u drugoj firmi, a u školi ponovno imaju potreba za takvim uslugama. S obzirom da mi ne mogu i ne smiju isplatiti honorar u gotovini, postoji li zakonski uredan način da naplatim svoje usluge. Ako da, na koji način bi se vršila isplata i uz koja dodatna davanja.

Ono o čemu morate posebno voditi računa je zakonska zabrana utakmice s poslodavcem.

To znači da ukoliko Vaš poslodavac obavlja istu djelatnost koju Vi namjeravate pružati školi (informatičke usluge), a za isto nemate suglasnost svog poslodavca, poslodavac može od Vas tražiti naknadu štete.

Stoga Vam preporučujem da sa školom zaključite ugovor o djelu, a da od svog poslodavca zatražite suglasnost za taj posao ukoliko je djelatnost Vašeg poslodavca informatika.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.