Share
Tweet
Share
Send to friend

Smanjenje plaće za vrijeme bolovanja zbog ozljede na radu

Ako je radnikova plaća određena (tj. ugovorena) ugovorom o radu, tada se plaća može umanjiti jedino u slučaju da radnik i poslodavac sklope aneks ugovoru o radu (ili novi ugovor o radu) kojim bi suglasno utvrdili novi iznos plaće.

Smanjenje plaće za vrijeme bolovanja zbog ozljede na radu

Pitanje;

Suprug mi je na bolovanju 18 mjeseci, imao je nezgodu na poslu tj. ozljedu na radu i sve do sada je dobivao plaću u punom iznosu. Međutim, dobili smo obavijest kako će mu se plaća smanjiti, odnosno dobivat će 50% plaće. Ako mu je priznata ozljeda na radu i liječenje nije završeno, može li mu se plaća tek tako smanjiti?

Odgovor; 

Ako je radnikova plaća određena (tj. ugovorena) ugovorom o radu, tada se plaća može umanjiti jedino u slučaju da radnik i poslodavac sklope aneks ugovoru o radu (ili novi ugovor o radu) kojim bi suglasno utvrdili novi iznos plaće. Ako radnik ne bi pristao na nižu plaću tada poslodavac može redovito otkazati ugovor o radu, obrazložiti takav otkaz i ponuditi novi ugovor o radu s manjim iznosom plaće. Radnik tada može prihvatiti novi ugovor o radu ali ujedno može osporiti otkaz prethodnog ugovora o radu. No, u slučaju kada je radnik privremeno nesposoban za rad zbog ozljede na radu, tada poslodavac ne smije radniku redovito otkazati ugovor o radu, čak niti ako mu ponudi sklapanje novog ugovora o radu.

U slučaju da se plaća radnika određuje drugim dokumentom (npr. pravilnikom o radu poslodavca), tada poslodavac izmjenom samog pravilnika o radu (poštujući proceduru izmjene) može jednostrano smanjiti plaću radniku.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.